Η Παιδαγωγική Αξιοποίηση της Διαδραστικής Τηλεδιάσκεψης στο...

Tο Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει φέτος το θεσμό «Ημέρες...

Το Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών (ΕΔΘΕ)...

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου...

Mουσείο Αρβελέρ- εγκαίνια

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ZHENGZHOU ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Διευρύνει τους ορίζοντες στις διεθνείς συνεργασίες το Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΧΘΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ZHENGZHOU ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
Ακαδημαϊκές προοπτικές, συνεργασίες, ανταλλαγές φοιτητών και προγραμμάτων θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια
Σε σημαντικές και πολλά υποσχόμενες συνεργασίες μετουσιώνονται σταδιακά οι στοχεύσεις που έχει θέσει η διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης επενδύοντας στην εξωστρέφεια και σε διεθνείς συνεργασίες με αντίστοιχου κύρους ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Προς την κατεύθυνση αυτή καθοριστικές είναι οι συνεργασίες που έχει ήδη αναπτύξει το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κρήτης με Πανεπιστήμια της Δύσης, ενώ το σύμφωνο συνεργασίας που υπεγράφη χθες με το Πανεπιστήμιο Zhengzhou της Κίνας ανοίγει μια νέα εποχή για συνεργασίες σε σημαντικούς και ποικίλους τομείς με Ανώτατα Ιδρύματα της Ανατολής που εμφανίζουν υψηλή ποιότητα και δυναμική σε όλα τα επιστημονικά πεδία.
ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ZHENGZHOU
Το Πανεπιστήμιο Zhengzhou είναι ένα από τα κορυφαία διεθνή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με ευρύ επιστημονικό πεδίο καθώς διαθέτει 46 τμήματα και συνολικά 73.000 φοιτητές, ενώ βρίσκεται σε υψηλή θέση στη διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημίων. Στο Πανεπιστήμιο της Κίνας φοιτά μεγάλος αριθμός διεθνών σπουδαστών και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προπτυχιακών, μεταπτυχιακών αλλά και διδακτορικών προγραμμάτων σπουδών. Παράλληλα, έχει αναπτύξει συνεργασίες με πάνω από 180 Πανεπιστήμια σε 40 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο.
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες στις εγκαταστάσεις της Πρυτανείας του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο ανοίγοντας το δρόμο για ανάπτυξη και οργάνωση ανταλλαγών, ερευνητικών και ακαδημαϊκών δράσεων, ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία που θα δώσει ώθηση και στους τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού.
Πεδία συνεργασίας που θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια είναι οι ανταλλαγές φοιτητών σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, οι κοινές ακαδημαϊκές δράσεις ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στον πλούτο των δύο πολιτισμών και το ευρύ πεδίο συνεργασίας που αναπτύσσεται στο σκέλος αυτό. Μάλιστα, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Κίνας όπως αναφέρθηκε χθες, στο πλαίσιο της συνεργασίας θα λαμβάνουν υποτροφία προκειμένου να φοιτήσουν σε τμήματα του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Το σύμφωνο συνεργασίας θα είναι σε ισχύ για πέντε χρόνια στη διάρκεια των οποίων θα υλοποιηθούν σημαντικές ακαδημαϊκές δράσεις, ενώ μετά τη λήξη του θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης ή ακόμη και τροποποίησης.
Αντιπροσωπεία επτά ακαδημαϊκών, ο Αντιπρύτανης Guohe Han συνοδευόμενος από κοσμήτορες των σχολών νομικής, επιστημών αγωγής, ξένων γλωσσών και διοίκησης επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Zhengzhou της Κίνας, επισκέφτηκαν χθες την Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Κρήτης στο Ρέθυμνο όπου αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις και υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνο Σπανουδάκη καθώς και ειδικό μνημόνιο συνεργασίας με το παιδαγωγικό τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης.
Παρόντες στη διάρκεια της τελετής ήταν ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης, ενώ από το Πανεπιστήμιο Κρήτης παρέστησαν η πρόεδρος του τμήματος ιστορίας και αρχαιολογίας Έφη Αβδελά, η πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης Ελένη Βασιλάκη, η καθηγήτρια του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης Πέλλα Καλογιαννάκη και η Αντιπρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης Ασπασία Χατζηδάκη.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΑ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΟΦΕΛΗ
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης εξήρε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου Κρήτης που παρουσιάζει σημαντική προσπάθεια σε ό,τι αφορά την εξωστρέφεια και τόνισε:
«Χαίρομαι που το πανεπιστήμιό μας αποδεικνύει την εξωστρέφειά του. Αυτή η συνεργασία είναι πολύ σημαντική. Πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο το οποίο έχει ασύλληπτους αριθμούς σε σχέση με αυτά που εμείς βιώνουμε στην Ελλάδα τόσο σε αριθμό φοιτητών όσο και χρηματοδοτήσεων. Είναι ένα πανεπιστήμιο που έχει τομείς που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα στο Ρέθυμνο που έχει τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Είναι πολυπληθής η αντιπροσωπεία που δείχνει πόση σημασία δίνουν και εκείνοι στη συνεργασία αυτή και ευχόμαστε να έρχονται Κινέζοι φοιτητές στα θερινά μας τμήματα, αλλά και στα πλήρη μεταπτυχιακά που θα κάνουν εκπαίδευση στις δικές μας εξαιρετικές πανεπιστημιακές σχολές και θα δίνεται η ευκαιρία να γνωρίζουν καλύτερα τον πολιτισμό, την κουλτούρα μας και τους ανθρώπους. Αντίστοιχα οι δικοί μας φοιτητές έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να πάνε στα δικά τους όπου και εκεί θα μπορέσουν να προσεγγίσουν μια άλλη και σπουδαία χώρα με πολύ μεγάλο πολιτισμό, με μεγάλη ανάπτυξη σε όλες τις επιστήμες. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο θεωρείται από τα κορυφαία στον κόσμο. Στη διεθνή αξιολόγηση είναι στα κορυφαία πανεπιστήμια που αντιπροσωπεύουν το 1% των υπολοίπων πανεπιστημίων. Αντιλαμβάνεστε πως από αυτή τη συνεργασία μόνο ακαδημαϊκό και αν θέλετε και οικονομικό και πολιτιστικό όφελος θα έχουμε».
«ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΣ ΙΔΡΥΜΑ»
Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος Σπανουδάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στην προσπάθεια που καταβάλλει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Κρήτης και στη συνεργασία που ξεκινά με το Πανεπιστήμιο της Κίνας. «Οι Κινέζοι φοιτητές και καθηγητές δείχνουν ιδιαίτερο σεβασμό και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό. Μας έχουν προσεγγίσει αρκετά Κινέζικα Πανεπιστήμια και η υπογραφή αυτή είναι με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Κίνας που έχει 46 τμήματα και 73.000 φοιτητές. Έχουμε την τεχνογνωσία και την πολιτική βούληση να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με τα Κινεζικά πανεπιστήμια, τόσο της ανταλλαγής φοιτητικού πληθυσμού και εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και στην ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων. Έγινε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είτε με την παρούσα διοίκηση είτε με όποια διοίκηση είναι απολύτως εξωστρεφές ίδρυμα. Έχει αναπτύξει πολύπλευρες διεθνείς δραστηριότητες φυσικά κατ’ εξοχήν με χώρες της Δύσης, όμως, όπως βλέπετε αρχίζουμε την επέκτασή μας και στην Ανατολή όπου τα πανεπιστήμια αναπτύσσονται με δυναμικούς ρυθμούς και έχουν κατακτήσει πολύ σημαντικές θέσεις στη διεθνή αξιολογική κατάταξη».
«ΓΕΦΥΡΑ» ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Zhengzhou Guohe Han σε δηλώσεις του μίλησε για μια συμφωνία που αποτελεί «γέφυρα» συνεργασίας τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στο σκέλος του πολιτισμού και ανέφερε: «Είναι μια πολύ σημαντική η σημερινή συνεργασία δεδομένου ότι το Κινέζικο Πανεπιστήμιο είναι από τα καλύτερα στον κόσμο γι’ αυτό πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου συνεργασία για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Zhengzhou. Είναι πολύ σημαντικό γιατί η συμφωνία αυτή αποτελεί γέφυρα συνεργασίας δύο χωρών και δύο τόπων με βαθιά ιστορία όπως είναι η Κρήτη, με ιστορία 5 χιλιάδων χρόνων και εμείς αντίστοιχα. Είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό και αυτή η γέφυρα θα αποδώσει πολλούς καρπούς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια συνεργασία ανάμεσα στους δύο σημαντικούς πολιτισμούς».
«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ»
Η πρόεδρος του παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης η οποία εκπροσώπησε στη χθεσινή συνάντηση την κοσμητεία της σχολής επιστημών αγωγής Ελένη Βασιλάκη αναφέρθηκε σε δηλώσεις της για την επικύρωση μιας συμφωνίας που θα αναπτύξει σημαντικές προοπτικές στην ανταλλαγή φοιτητών τόσο σε προπτυχιακό αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο. «Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κα Καλογιαννάκη, καθηγήτρια στο παιδαγωγικό είχε συνεργασία με συνάδελφο από το συγκεκριμένο Κινέζικο Πανεπιστήμιο η οποία έγινε πλέον και επίσημη με εκπροσώπους κοσμήτορες και τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Zhengzhou. Η συνεργασία αυτή επικυρώθηκε, θα είναι σε όλα τα επίπεδα και σε επίπεδο ανταλλαγής προπτυχιακών φοιτητών, μεταπτυχιακών και σε εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με συναδέλφους από το Κινέζικο πανεπιστήμιο και από το δικό μας τμήμα. Είναι παρά πολύ σημαντική η συνεργασία αυτή. Το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι το μεγαλύτερο στην Κίνα, στη διεθνή κατάταξη είναι πολύ υψηλά, έχει σημαντικές δημοσιεύσεις και μεγάλο αριθμό φοιτητών. Είναι σημαντικό για τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Κρήτης και του τμήματός μας και της σχολής μας» επεσήμανε η ίδια.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του Δικτυακού Τόπου

kleisarx@edc.uoc.gr

ΔΑΣΤΑ

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Είσοδος

Επικοινωνία

Διεύθυνση Τμήματος

Πανεπιστήμιο Κρήτης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, 74100 ΡΕΘYΜΝΟ

Επικοινωνία

Τηλέφωνα Γραμματείας: 2831077594, 2831077595, 2831077634

Fax: 2831077596
e-mail: gramptde@edc.uoc.gr

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.