Η Παιδαγωγική Αξιοποίηση της Διαδραστικής Τηλεδιάσκεψης στο...

Tο Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει φέτος το θεσμό «Ημέρες...

Το Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών (ΕΔΘΕ)...

Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου...

Mουσείο Αρβελέρ- εγκαίνια

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Στον ιστότοπο των Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης http://www.admin.uoc.gr/intrel/index.php/el/ και στη γενική ενότητα "Ανακοινώσεις" αναρτώνται όλες οι πληροφορίες για το κλασικό πρόγραμμα Erasmus και τη Διεθνή Κινητικότητα, καθώς και οι προτάσεις συνεργασίας με χώρες του προγράμματος ή με χώρες εταίρους, καθώς και οι προγραμματισμένες εβδομάδες επιμόρφωσης για το διοικητικό προσωπικό.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Π.Τ.Δ.Ε. ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

(Για σπουδές)

1.      Δίνεται προτεραιότητα με την ακόλουθη σειρά: α) στον υποψήφιο διδάκτορα, β) στο μεταπτυχιακό φοιτητή και γ) στον προπτυχιακό φοιτητή.

2.      Δίνεται προτεραιότητα στους φοιτητές/στις φοιτήτριες του Π.Τ.Δ.Ε. Οι φοιτητές/φοιτήτριες άλλων Τμημάτων που ζητούν να μετακινηθούν μέσω συμφωνιών του Π.Τ.Δ.Ε. κατατάσσονται στο τέλος και δικαιούνται μετακίνησης εφόσον διατίθεται υπόλοιπο χρηματοδότησης. Η σειρά κατάταξής τους γίνεται με βάση τα κριτήρια του Τμήματος από το οποίο προέρχονται (και όχι του Π.Τ.Δ.Ε.).

3.      Ο φοιτητής πρέπει να κατέχει αποδεδειγμένα τη γλώσσα του Ιδρύματος υποδοχής ή τη γλώσσα διδασκαλίας σε αυτό, στο επίπεδο εκείνο που αναγράφεται στη συμφωνία με το συγκεκριμένο ίδρυμα.

4.      Δίνεται προτεραιότητα, όσον αφορά τη χρηματοδότηση, σε αυτούς που μετακινούνται για πρώτη φορά.

5.      Αιτήσεις φοιτητών, των οποίων προηγούμενες αιτήσεις για μετακίνηση έχουν εγκριθεί, αλλά τελικά οι μετακινήσεις δεν υλοποιούνται, δεν γίνονται δεκτές για εκ νέου μετακίνηση.

6.      Όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν σύντομη συνέντευξη με τον/την Συντονιστή/στρια Erasmus του Τμήματος. Η συνέντευξη θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και θα διεξάγεται μετά την επιλογή των φοιτητών/τριών που θα μετακινηθούν.

 

(Για πρακτική άσκηση)

1.      Ο φοιτητής θα υποβάλλει ως 30/6 το αργότερο γράμμα αποδοχής από το φορέα υποδοχής, που να καθορίζει ωράριο εργασίας, αρμοδιότητες, διάρκεια απασχόλησης.

2.      Γνώση ξένης γλώσσας της χώρας υποδοχής ή του φορέα εργασίας σε αποδεδειγμένο επίπεδο Β2 (με πιστοποίηση) θεωρείται προσόν.

3.      Συνέντευξη με τον/την Συντονιστή/στρια Erasmus ΠΤΔΕ με συμβουλευτικό χαρακτήρα. Στη συνέντευξη ο φοιτητής/τρια πρέπει να καταθέσει γραπτές πληροφορίες για τον φορέα υποδοχής(π.χ εκτύπωση από την σχετική ιστοσελίδα), ώστε να γνωρίζει το Τμήμα και η Συντονίστρια Erasmus που υπογράφει την μετακίνηση, την υπόσταση του φορέα υποδοχής, το προσωπικό που διαθέτει, τη διεύθυνσή του, κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.uoc.gr/intrel/cat_1_4.htm

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΧΑΡΤΗΣ

ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Επικοινωνήστε με τον διαχειριστή του Δικτυακού Τόπου

kleisarx@edc.uoc.gr

ΔΑΣΤΑ

ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Επικοινωνία

Διεύθυνση Τμήματος

Πανεπιστήμιο Κρήτης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, 74100 ΡΕΘYΜΝΟ

Επικοινωνία

Τηλέφωνα Γραμματείας: 2831077594, 2831077595, 2831077634

Fax: 2831077596
e-mail: gramptde@edc.uoc.gr

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.